Satsang sa Svami Šivamurti Sarasvati

Satsang sa Svami Šivamurti Sarasvati

Bitef Theatre, Skver Mire Trailović 1

U Beograd dolazi Svami Šivamurti Sarasvati, jedna od najiskusnijih učiteljica joge u Evropi.
Razgovori sa njom su prilika da dobijemo odgovore na dugo tražena pitanja iz oblasti prakse, psihologije i filozofije Joge, kao i na sušinska životna pitanja.
Iskoristite jedinstvenu priliku da u svoj život udahnete inspiraciju i motivišete se da donesete nove pozitivne stavove i uzdignete svoju svakodnevicu.
Satsang je deo većeg programa, Festival JOGA kao stil življenja, koji se održava 3-4. marta u Hotelu Falkensteiner i kojim se obeležava 30 godina Satjananda joge u Srbiji. Donacija za ulaz na satsang iznosi 450 dinara.
Satsang je sanskritska reč koja označava druženje sa Istinom, odnosno boravak u prisustvu osobe koja je dosegla određeni nivo znanja i razumevanja Joge. Praktično, Satsang je prilika da dobijemo odgovor na pitanje koje nas zanima iz oblasti prakse, psihologije i filozofije Joge.
Svami Šivamurti Sarasvati je sanjasin i joga učitelj koja je 1984. godine osnovala Satjanada ašram u Grčkoj nadomak Atine koji uspešno vodi realizujući brojne programe, seminare i treninge iz oblasti joge. Većim delom godine ona putuje po regionu jugoistočne Evrope održavajući vrlo inspirativna predavanja i seminare i gostujući na mnogobojnim manifestacijma i okupljanjima. Beograd i Srbiju posećuje od 1987. godine.
Joga kao drevna nauka o čoveku pruža nam alate za adekvatno upravljanje različitim životnim situacijama sa kojima se svakodnevno susrećemo. Kroz redovnu praksu i pravu kombinaciju različitih apekata Joge pronalazimo sredstva za upravljanje telom, umom i čulima. To nam omogućuje da se nosimo sa životnim krizama, prilagođavamo promenama i suočavamo sa izazovima koje život nosi, razvijajući stabilnost, ravnotežu i suštinsko razumevanje.

Satsang organizuje Srpska joga unija.