Kako produbiti svoju joga praksu

Kako produbiti svoju joga praksu

24-26. maj 2019

Dobrodošli na predavanje i seminar: „Kako produbiti svoju joga praksu“ koji vodi Svami Savikalpananda Sarasvati.

Kada se joga radi povremeno i vežba nasumičnim izborom praksi, ona donosi primetne koristi u naše živote. Ipak, sa te tačke gledišta mi ni ne slutimo koliko još možemo da napredujemo na putu samootkrića i postizanja razumevanja i zadovoljstva.

Svako od nas želi dobro zdravlje, mir, zadovoljstvo i sreću. Kako bismo došli do životne stabilnosti, potrebna je nadogradnja naše jogičke prakse.

Joga je drevni sistem samorazvitka i nije slučajno da postoje različite škole u kojima su osvedočeni majstori ustanovili metode i sisteme za rad. Kaže se da je najsigurnije slediti davno propisane korake koje je vreme istestiralo.

Ovaj joga vikend biće ispunjen vežbama, teoretskim razjašnjenjima i praktičnim primerima kako joga može upotpuniti naš život. Naučićemo kako da uz malu izmenu svakodnevne organizacije i dobro planiranje redovnije i sistematičnije radimo jogu.

SEMINAR vodi: Svami Savikalpananda Sarasvati
25-26. maj 2019.
Dom učenika srednje železničke škole u Beogradu

Prvog dana, u subotu, program će početi u 8.30 i trajaće do 19.00 (pauza za ručak je predviđena od 12.30 do 15.00 h), dok će u nedelju program početi u 8.30 i završiti se u 15.00 (pauza za ručak nije predviđena u nedelju).

JAVNO PREDAVANJE
24. maj 2019. u 19 časova
Centar za kulturnu dekontaminaciju

Na seminaru ćemo od Svami Savikalpanande Sarasvati, iskusne jogine koja već 30 godina živi u Satjananda Ašramu u Grčkoj, dobiti dragocene savete, instrukcije i odgovore na sledeća pitanja:

Kako da produbimo vežbanje asana i pranajama?
Koji je pravi cilj i značaj pranajama?
Kojim tehnikama možemo da upoznamo suptilnije slojeve našeg bića?
Kako da postanemo redovniji u svom vežbanju?
Kako da jogu sa prostirke prenesemo u svakodnevni život?
Koje komponente joge možemo da upotrebimo i van joga časa čime ćemo usrećiti više i sebe i druge?

Svami Niranđan: „U samom početku vežbate jogu da se osećate bolje, a kasnije jogu vežbate da budete bolji.”

Svami Savikalpananda Sarasvati

Svami Savikalpananda Sarasvati završila je Srednju medicinsku školu i Muzičku školu „Dr. Vojislav Vučković“ u Beogradu. Jogu vežba od 1987. godine, a svoj trening je dovršila 1989. godine pod vođstvom Svami Šivamurti Sarasvati u Satjananda Ašramu u Grčkoj. Specijalizovala je Nada jogu i pevanje mantri, a vodi programe i iz brojnih drugih oblasti joge: asane, pranajame, meditacije itd. Redovno predaje na Evropskoj Satjananda Joga Akademiji.