SRPSKA JOGA UNIJA

„Srpska joga unija“ (SJU) je osnovana 2013. godine kao plod dugogodišnje želje da se svi učitelji joge koji podučavaju jogu u skladu sa Satjananda joga tradicijom, i svi učenici i sledbenici ovog učenja, okupe pod jednim krovom.

Satjananda joga je prva tradicija joge koja je kročila na tlo Srbije, tada bivše Jugoslavije. Još ranih sedamdesetih godina prošlog stoleća izuzetni pojedinci su u tim nefleksibilnim vremenima smelo širili jogu. Želja da se iskreni posvećenici izvorne joge okupe u jedno udruženje začela se rano, a „Srpska joga unija“ je plod nastao spontanim sazrevanjem aspiranata i duha zajedništva u jogi.

Uniju su oformili i ozvaničili joga centri: „Gopi”, „Om joga centar”, „Bihar joga klub”, „Atma joga centar”.

Cilj ovog udruženja je pre svega širenje tradicije Bihar/Satjananda joge i očuvanje učenja klasične, izvorne joge.

 

Biharska škola joge

Aktivnosti Srpske joga unije

Joga centri

„Srpska joga unija“ danas okuplja više joga centara, veliki broj učitelja joge i mnogo učenika, sledbenika i poštovalaca „Biharske škole joge“ koja je izvor inspiracije SJU, i čije je sedište u Indiji, u državi Bihar, u gradiću Mungir.

Programi

SJU je pokrovitelj i organizator raznovrsnih joga seminara i radionica, programa edukacije u jogi, kao i niza dobrotvornih aktivnosti.

Aktivnosti

Aktivnosti kojima se unija bavi samo su podloga za dalje učenje i usavršavanje u jogi svakog pojedinca, kroz primenu najviših principa joge u svakom delu, reči i misli.