Šta sve srce zna

Javno predavanje sa Svami Šivamurti Sarasvati – Šta sve srce zna

Predavanje je otvorenog tipa i nisu potrebne prijave, svi su dobrodošli.

Cena: 300 din

Vikend nakon predavanja Svami Šivamurti će održati seminar:

Joga Seminar – Šta sve srce zna

26-27. 03. 2016 – Dom učenika srednje železničke škole, Beograd, Zdravka Čelara 14

https://www.facebook.com/events/802681383181143/

Seminar je namenjen kako iskusnim instruktorima joge, koji žele da prodube i prošire svoje znanje i iskustvo, tako i početnicima i onima koji se tek susreću sa jogom.

U organizaciji Srpske joga unije.

Svami Šivamurti Sarasvati – biografija
Svami Šivamurti Sarasvati rođena je i odrasla u Australiji. Godine 1975. kreće na put po Indiji. Već naredne godine njen guru, svami Satjananda Sarasvati, inicira je u purna sanjasu i poverava joj zadatak da jogička znanja prenese u Grčku.
Godine 1978. svami Šivamurti Sarasvati na Kalmati osniva Satjanandašram Helas, čiji se uticaj potom širi po celoj Grčkoj. Danas u većini glavnih gradova širom sveta postoje joga centri i edukovani učitelji joge. Godine 1984. Svami Šivamurti Sarasvati postavja temelj ašrama u Pajaniji, na 23 km od Atine i rukovodi njegovom izgradnjom. Ovaj ašram već naredne godine inaugurisao je svami Satjananda Sarasvati.
Svami Šivamurti Sarasvati je član Internacionalnog joga udruženja, institucije koja je 1993. godine odlikuje zvanjem joga ačarije. Godine 2004. Biharska škola joge postavlja je za zvaničnog emisara Satjananda joge. Svami Šivamurti je osnivač i izvršni član Evropskog joga udruženja i član Obrazovnog saveta Bihar joge Barati u Indiji (Instituta za napredne studije jogijskih nauka). Jedan je od istaknutih pripadnika Evropske Satjananda joga akademije i član upravnog tela ove institucije.

Svami Šivamurti naročito je poštovana zbog svoje mudrosti i umeća da drevna jogijska učenja pretoči u moderni jezički izraz. Na seminarima i kroz tekstove ona nadahnjuje aspirante širom sveta, približavajući im učenja Satjananda joge. Njene knjige predstavljaju izvor snage i pozitivnog usmerenja svima onima koji tragaju za svojim istinskim bićem.